Ino van den Besselaar, deputat al Partidului Libertatii (PVV) condus de populistul Geert Wilder, a facut aceasta declaratie in plenul Camerei Reprezentantilor (Camera inferioara), intr-o interventie asupra punctului de vedere al Guvernului CDA (Partidul Democrat Crestin)-VVD (Partidul Liberal, de dreapta) cu privire la circulatia muncitorilor in Uniunea Europeana (UE).

Romania si Bulgaria au devenit membre ale UE la 1 ianuarie 2007, dar nu indeplineau integral criteriile de aderare, a apreciat deputatul, adaugand ca aderarea celor doua tari nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata.

Daca PVV ar avea majoritate in Parlament, Romania si Bulgaria ar fi "expulzate imediat", a subliniat Ino van den Besselaar, intrebandu-se cand va detine formatiunea lui Wilders aceasta majoritate. El a argumentat ca cele doua tari nu au "rezolvat" nici pana in prezent problemele din domeniul crimei organizate si coruptiei.

In ultimele alegeri parlamentare, PVV a obtinut 24 de mandate, devenind cel de al treilea cel mai important partid din Parlamentul Olandei. PVV este un important partener al coalitiei CDA-VVD, la putere, desi nu are reprezentanti in Guvern.