"Am gresit. Am recunoscut acest lucru. Increderea rezultata din masurile adoptate de guvern pe multi ne-au luat prin surprindere", a afirmat Lagarde intr-o emisiune de la televiziunea BBC, transmite Bloomberg.

Blanchard a avertizat in urma cu un an ca reducerile cheltuielilor bugetare din Marea Britanie sunt echivalente cu "o joaca cu focul".

In luna aprilie, FMI a estimat ca economia britanica va avansa cu 2,9% in acest an, acesta fiind cel mai rapid ritm intre statele dezvoltate membre ale G7.

Intrebata de moderatorul emisiunii daca si-a cerut scuze ministrului de Finante George Osborne, Lagarde a intrebat "Trebuie sa cad in genunchi? Am spus foarte clar ca am subestimat cresterea economiei britanice si ca estimarile noastre au fost contrazise de realitatile economice".

Lagarde considera ca perspectivele economice ale Marii Britanii au devenit mai sustenabile, investitiile fiind un motor de crestere, alaturi de consum. Ea a reiterat ca piata imobiliara britanica ramane un pericol, chiar daca cresterea acesteia are mai multe fatete, nefiind doar un boom speculativ.

Sefa FMI s-a distantat de un apel al Comisiei Europene pentru majorarea taxelor in Marea Britanie, ea considerand ca o astfel de masura nu este recomandabila.