Posterul, realizat de artistul Robert E. McGinnis, nu este primul care doboara un record in ceea ce priveste vanzarea unui afis al unui film clasic.

Afisul filmului Casablanca, de exemplu, a fost vandut cu aproape 50.000 de dolari, iar cel al peliculei Lawrence of Arabia, cu peste 30.000 de dolari, sume, de asemenea, uriase, pentru vremea la care au fost achizitionate.

Nici costumele sau accesoriile purtate de actori in fime nu sunt mai prejos, sumele cu care sunt scoase la vanzare fiind de-a dreptul exorbitante.

Costume intrate in legenda, purtate in cateva filme memorabile de Audrey Hepburn, Judy Garland, Marilyn Monroe si Charlie Chaplin, provenind dintr-o colectie alcatuita de actrita Debbie Reynolds, au fost scoase la licitatie sambata, de casa Profiles in History.

De exemplu, celebra rochie alba a actritei Marilyn Monroe din filmul “Sapte ani de casnicie” a fost vanduta ieri pentru suma record de 4,6 milioane de dolari.


Printre cele 3.500 de loturi scoase la licitatie s-au numarat melonul purtat de Charlie Chaplin in filmul "Charlot vagabond/ Tramp", vandut pentru 135.300 de dolari, o rochie rosie cu paiete si o podoaba pentru par din pene purtate de Monroe in filmul "Domnii prefera blondele" (1953), care au fost vandute pentru 1,47 milioane de dolari, in timp ce un costum purtat de actrita in "Raul fara intoarcere/ River of No Return" (1954) a fost adjudecat pentru 510.000 de dolari.

O pereche de papuci purtati de Judy Garland la filmarile pentru "Vrajitorul din Oz" (1939) a fost vanduta pentru 1,75 milioane de dolari.

Rochia rosia purtata de Marilyn Monroe in “Domnii prefera blondele”, din 1953, a fost vanduta cu 1,47 milioane de dolari.


Sursa foto: Business Insider