"Presedintele a discutat cu Buffett despre perspectivele generale ale economiei si reactia fata de factorii negativi din ultimele cateva luni", a spus Josh Earnest, purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale.

Earnest a dat de inteles ca cei doi au vorbit despre cateva posibile masuri care ar putea stimula investitiile si ar accelera cresterea economica, dar si despre solutiile pe termen lung pentru reducerea deficitului bugetar.

Obama s-a intalnit luni cu Buffett, presedintele si directorul general al companiei de investitii Berckshire Hathaway, un consilier neoficial al presedintelui, a afirmat Earnest.

Presedintele american a discutat totodata cu directorul general al Ford Motor, Alan Mulally, in legatura cu evolutiile din sectorul auto si din industrie.

Pe 5 septembrie, Obama intentioneaza sa sustina un discurs pe teme economice la scurt timp dupa sarbatoarea Zilei Muncii din Statele Unite ale Americii.

Pe langa masurile de reducere a deficitului bugetar, Obama analizeaza actiuni de stimulare rapida a pietei muncii, inclusiv un program de cheltuieli in domeniul infrastructurii, facilitati fiscale pentru angajari si programe de recalificare.

Miscarile de stimulare care vor necesita cheltuieli guvernamentale suplimentare vor fi probabil respinse de republicanii din Congres, care controleaza Camera Reprezentantilor, scrie Bloomberg.

Una dintre ideile care au atras interesul consilierilor prezidentiali este un program din statul Georgia, prin care somerii care lucreaza de proba la un angajator continua sa primeasca ajutorul de somaj. Mai mult, firma respectiva nu suporta niciun fel de cost, iar la sfarsitul perioadei de opt saptamani, decide daca face sau nu angajari.

Presedintele a declarat anterior ca vrea ca Congresul sa aprobe un program de majorare a cheltuielilor pentru proiecte de infrastructura, precum constructia de drumuri, astfel incat sa creasca angajarile in sectorul constructiilor.

Citeste si:

Cea mai vanduta bere din lume. Pui pariu ca nu stii care este?

Premonitiile HP. De ce cumpara gigantul IT un producator necunoscut de soft la acelasi pret pe care il da Google pentru Motorola