Indicele S&P 500 a avansat cu 0,6%, în timp ce indicele Nasdaq Composite a închis în declin cu 0,6%.

Indicele volatilităţii CBOE a crescut spre închiderea şedinţei, în timp ce protestatarii pro-Trump intrau în Capitoliu, unde parlamentarii se reuniseră pentru a număra voturile din Colegiul Electoral şi pentru a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, potrivit News.ro.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a depăşit 1% pentru prima oară din luna martie. La închiderea bursei, randamentul acestor titluri a fost de 1,03%. Randamentul evoluează invers faţă de preţuri.

Potrivit estimărilor NBC News, democratul Raphael Warnock a câştigat alegerile pentru Senat în faţa republicanului în funcţie Kelly Loeffler. În cealaltă cursă, democratul Jon Ossoff l-ar fi învins pe senatorul republican David Perdue, potrivit NBC.

Dacă aceste victorii vor fi confirmate, în Senat ar fi egalitate completă, iar vicepreşedinta aleasă Kamala Harris va avea votul hotărâtor în Senat.

Acţiunile JPMorgan Chase şi Bank of America au crescut cu 4,7%, respectiv cu 6,3%. Susţinute de creşterea randamentului titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani peste nivelul de 1%.