Astfel, instanta suprema a hotarat ca un producator de mezeluri din nordul Greciei trebuie sa plateasca unei foste angajate 60.000 de euro dupa ce aceasta a incercat sa se sinucida.

Angajata si-a taiat venele la incheietura unei maini in 2008, dupa ce a fost fortata sa accepte o a doua slujba, la o alta companie din cadrul grupului care detinea fabrica unde lucra, potriivt portalului Greek Reporter.

Femeia a fost concediata la trei luni dupa ce a revenit din concediul medical acordat pentru recuperare dupa rana pe care si-a provocat-o.

Numarul sinuciderilor este in crestere in Grecia, din cauza crizei economice foarte puternice prin care trece tara de mai multi ani.

Potrivit analistilor, rata in urcare a sinuciderilor are legatura cu taierile de salarii si pensii, precum si cu majorarile de taxe, care au impins sub pragul saraciei tot mai multi oameni.

Grecia va inregistra in 2013 al saselea an de contractie economica, ca urmare a crizei din zona euro si masurilor dure de austeritate luate de autoritati pentru a primi ajutor financiar extern.

Guvernul de la Atena a fost nevoit sa recurga la doua pachete de imprumuturi externe, in total peste 200 de miliarde de euro, de la statele zonei euro si FMI, dupa ce indatorarea foarte ridicata a adus statul aproape de colaps financiar. Imprumuturile au fost conditionate de masuri de austeritate si reforme.