"Absolut, deoarece crima de a ucide manifestanti poate conduce la pedeapsa cu moartea daca va fi dovedita vinovatia", a declarat ministrul Justitiei Abdel Aziz al-Gindi pentru cotidianul Al-Ahram, proprietatea statului.

Mubarak, in varsta de 82 de ani, si fiii sai Gamal si Alaa au fost plasati in detentie, la 13 aprilie, in cadrul unei anchete judiciare privind reprimarea violenta a manifestatiilor in ianuarie si februarie, soldata cu aproximativ 800 de morti, potrivit unor surse oficiale.

Presedintele Curtii de Apel din Cairo, Zakaria Shalash, citat la 15 aprilie de acelasi cotidian, afirmase ca Mubarak ar putea fi executat daca va fi gasit vinovat.

Shalash a declarat ca marturia fostului ministru de Interne Habib al-Adli, el insusi urmarit pentru ca a ordonat sa se traga asupra protestatarilor, il face complice daca se va dovedi exacta. Adli a afirmat ca Mubarak i-a ordonat sa foloseasca forta impotriva manifestantilor.

Procesul lui Mubarak si al membrilor regimului sau face parte dintre principalele revendicari ale protestatarilor.
Fostul sef de stat, victima unei crize cardiace in timpul interogatoriului la 12 aprilie, este arestat la spitalul din Sharm el-Sheikh, statiune balneara din Sinai, unde este consemnat la domiciliu de la inlaturarea sa de la putere, la 11 februarie.

Cei doi fii ai sai sunt la inchisoare.