"Am putea demisiona, dar o vom face in spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea", a declarat ministrul, transmite Agerpres.

Tot sfidator, premierul Alexis Tsipras i-a indemnat iarasi pe greci sa spuna "nu" creditorilor, la referendumul de duminica. Iar europenii i-au transmis ca exclud orice negociere, in privinta unui eventual nou ajutor financiar, pana la aceasta consultare populara.

Premierul grec a negat ca ar avea un plan secret de scoatere a Greciei din Zona euro, in cazul unui  "nu" la referendum.

Ministrul de finante Varoufakis s-a declarat convins ca un acord poate fi incheiat imediat dupa referendum, cand se va face auzita "vocea poporului". 

Intre timp insa, o agentie importanta de evaluare financiara, Moody's, a scazut ratingul de tara al Greciei. Mai e doar o treapta pana la categoria "incapacitate de plata iminenta". 

Nervozitatea oamenilor creste odata cu cozile de la bancomatele care nu elibereaza mai mult de 60 de euro pe zi.

Ieri, aproximativ 1.000 de sucursale bancare s-au deschis doar pentru pensionarii care nu folosesc carduri - sa primeasca bani. Sute de varstnici s-au imbrancit, iar unii au lesinat.