“LVMH va utiliza începând de luni liniile sale de producţie a brandurilor de parfumuri şi de cosmetice...pentru a produce cantităţi mari de geluri hidroalcoolice”, a anunţat compania într-un comunicat.

Grupul a precizat că gelurile vor fi distribuite gratuit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

Cererea pentru măşti sanitare şi dezinfectant pentru mâini a crescut exploziv pe măsură ce epidemia de coronavirus s-a extins şi în prezent este considerată drept pandemie de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În consecință, mai multe companii au renunțat la activitatea lor de bază, pentru a fabrica produse sanitare de primă necesitate.

De exemplu, constructorul chinez de automobile electrice BYD Co. a anunţat că, în prezent, este cel mai mare producător mondial de măşti sanitare, în condiţiile în care a început producţia în urmă cu aproximativ o lună.

Potrivit BYD, care numără printre investitorii săi şi pe celebrul Warren Buffett, în prezent compania poate produce cinci milioane de măşti sanitare pe zi şi continuă să îşi extindă capacităţile de producţie. De asemenea, BYD produce zilnic aproximativ 300.000 de sticle de dezinfectant pentru mâini.

Pe măsură ce uzinele din China îşi reiau activitatea, după ce au reuțit să controleze epidemia, o serie de producători chinezi, inclusiv o subsidiară a grupului Foxconn, compania care asamblează telefoanele Apple, şi-au modificat liniile de producţie pentru a fabrica măşti sanitare.

De exemplu, constructorul auto SGMW, un joint venture între General Motors şi SAIC Motor, susţine că produce aproximativ două milioane de măşti sanitare pe zi.

Tranziţia rapidă de la un produs la altul este o dovadă a capacităţilor chineze de producţie dar scoate în evidenţă şi urgenţa pe care o resimt companiile în a încerca să oprească virusul să le paralizeze operaţiunile.