"Astazi am obtinut prelungirea termenului", a afirmat Yannis Stournaras in Parlamentul elen, referindu-se la cei doi ani suplimentari, pana in 2016, solicitati partenerilor europeni pentru respectarea obiectivelor bugetare.

El a adaugat ca guvernul va informa partenerii europeni ca este gata sa inainteze Parlamentului programul de austeritate, saptamana viitoare, dupa ce a obtinut concesii suplimentare din partea creditorilor straini, noteaza Mediafax.

Un purtator de cuvant al Ministerului grec de Finante a confirmat pentru CNBC ca Grecia a obtinut prelungirea cu doi ani a termenului limita, dar a refuzat sa spuna de la cine.

Reprezentantii FMI au refuzat sa comenteze si au spus ca negocierile continua.

Acordul cu reprezentantii troicii creditorilor, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI, este esential pentru furnizarea unei noi transe de imprumut, de 31,5 miliarde de euro, Greciei, care in trei saptamani va ramane fara fonduri.

Stournaras a aratat ca va informa joi un grup de lucru al zonei euro ca a finalizat planul de austeritate, dupa ce Comisia Europeana, BCE si FMI au facut concesii suplimentare.

"In aceasta dimineata, dupa o noapte de discutii, troica a acceptat doua mari solicitari, platile compensatorii si perioada de preaviz", a explicat Stournas in Parlament, cerand reprezentantilor Stangii Democrate sa sprijine planul.

Ministrul a mai spus ca planul va fi depus in Parlament saptamana viitoare sub forma a doua proiecte, referitoare la masurile de reducere a cheltuielilor si la reforma muncii.