Desi Vitalie trebuie sa se urce pe scaun ca sa fie vazut din spatele salii, le da clasa tuturor cand vine vorba despre cunostinte de istorie. Ce-i drept, studentilor le-a luat ceva timp pana s-au obisnuit cu gandul ca iau lectii de la un elev care, in mod normal, ar merge la scoala primara.

"Este un caz unic. Are o minte inca foarte tanara, dar acest copil este extrem de educat", a declarat Anatoly Kuzminskiy, sef catedra la Universitate, la Istorie.

Vitalie a inceput sa vorbeasca abia la trei ani si tot atunci a invatat sa si citeasca. Si nu s-a mai oprit , dupa cum povesteste mama lui.

"Este primul meu copil si ma gandeam ca e normal sa fie asa. Dar este mai destept decat ceilalti , are cultura generala si stie sa comunice bine", a spus Olha Nechaeva, mama lui Vitalie.

Vitalie este inscris la scoala, la fel ca ceilalti copii, dar sanatatea lui este fragila si invata mai mult acasa.

"Ma voi intoarce la cursuri curand. O sa pregatesc subiecte interesabte, insa intii trebuie sa prind putere. La inceputul anului universitar, o sa reiau cursurile", a promis Vitalie Nechaev.

Vestea despre performantele lui a ajuns si la urechile presedintelui tarii. Anul trecut, Viktor Ianukovici l-a premiat cu o medalie nationala si i-a oferit un ceas.