Strauss-Kahn va administra fondul impreuna cu fiica sa, Vanessa Strauss-Kahn, de profesie economist, potrivit Reuters.
"China joaca si va juca un rol predominant in acest fond", a declarat pentru Reuters directorul operational al LSK & Partners, Mohamad Zeidan.

Fondul asteapta avizul autoritatilor de reglementare din Luxemburg inainte de a incasa banii de la eventualii clienti, a spus el, scrie Mediafax.

China, cu un numar ridicat de investitori institutionali si peste 640.000 de milionari in 2012, potrivit unui studiu Capgemini - RBC Wealth, este vazuta ca o sursa importanta de capital pentru fondurile de hedging.

Strauss-Kahn a preluat anul trecut conducerea firmei de investitii Anatevka, din Luxemburg, numele acesteia fiind schimbat ulterior in Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK & Partners) pentru a reflecta prezenta analistul financiar Thierry Leyne si pe cea a fostului sef al FMI. Fondul de hedging al firmei se va baza pe analizele economice, financiare si politice ale lui Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn a demisionat in 2011 de la coducerea FMI, dupa ce a fost acuzat de viol de catre o camerista a unui hotel din New York. El a fost achitat de catre instanta pentru ca presupusa victima nu a fost credibila.

LSK & Partners detine Assya Asset Management, prezenta prin centre de administrare de active in Bruxelles, Bucuresti, Geneva, Luxemburg, Monaco si Tel Aviv. Biroul Assya din Bucuresti, Bergmann & Partners, ofera servicii de consultanta pentru investitii.