"Exista probleme reale, dar cred ca este posibil sa gasim solutii", a declarat Strauss-Kahn, precizand ca a intrat in legatura cu guvernul sarb prin intermediul presedintelui bancii franceze de investitii Arjil, Wladimir Moloff, care are un contract cu autoritatile de la Belgrad si care l-a invitat "sa vina in echipa", transmite Mediafax.

Fostul om politic francez nu a mentionat ce solutii are in vedere pe termen scurt.  Strauss-Kahn crede ca sarcina cea mai dificila va reveni guvernului, intrucat este mai usor sa dai sfaturi decat sa le aplici.  El a precizat ca in primele trei luni de colaborare nu va fi remunerat. 

Intrebat daca problemele cu justitia ale lui Strauss-Kahn pot leza imaginea guvernului,  vicepremierul Aleksandar Vucic a subliniat ca il intereseaza numai competentele acestuia in domeniul economic. 

Strauss-Kahn a demisionat de la sefia FMI in 2011, dupa ce a fost acuzat de viol de catre o camerista a unui hotel din New York. In Franta, el este judecat pentru proxenetism in circumstante agravante.