Acest articol a fost publicat, de asemenea, in cotidianul german Die Welt, au anuntat surse apropiate fostului presedinte al Frantei, scrie Mediafax.

Cu doar trei zile inaintea alegerilor europene, Sarkozy a apreciat ca '"spatiul Schengen I ar trebui sa fie suspendat imediat si sa fie inlocuit printr-un Schengen II, la care statele membre nu ar putea adera, daca nu adopta in prealabil aceeasi politica de imigrare".

Potrivit lui Sarkozy, cel putin "jumatate dintre competentele comunitare existente" ar trebui sa fie eliminate.

"Marea zona economica franco-germana ne-ar permite sa ne aparam mai bine interesele fata de concurenta germana, prin omiterea handicapurilor fiscale si sociale", a afirmat el.

Referindu-se la politica migrationala a Uniunii Europene, fostul presedinte a declarat ca "suntem acum in fata unui esec fara drept de apel".

"Nu am vrut ca in Europa sa aiba loc un dumping social si migratoriu in detrimentul cvasi-sistematic al Frantei", a adaugat el.

"Daca nu vom reactiona rapid in anii urmatori, anume pactul nostru social va avea de suferit!", a afirmat Sarkozy.

In opinia fostului presedinte francez, "o Europa a pacii nu este o formula lipsita de continut, in contextul in care periferia Uniunii Europene este cuprinsa de flacari".