Politicile bancilor centrale de sprijinire a economiei ar putea avea doar un impact limitat asupra cererii, iar statele ar trebui sa ia masuri pentru a sustine activitatea economica prin investitii in infrastructura, educatie si sanatate, atata timp cat isi mentin un nivel sustenabil al datoriei, a spus Lagarde.

Noile prognoze economice ale FMI, care vor fi publicate in iulie, vor fi usor diferite de estimarile institutiei din aprilie, a avertizat Lagarde.

"Activitatea la nivel global se accelereaza, dar ritmul ar putea fi mai lent decat ne asteptam, deoarece cresterea potentiala este mai slaba, iar investitiile raman limitate", a spus director FMI.

Avansul PIB al Chinei se va situa in acest an la 7-7,5%, estimeaza Lagarde. "In pofida raspunsurilor la criza, recuperarea ramane modesta, complicata si fragila, iar masurile de stimulare a cererii, chiar daca sunt sustinute de bancile centrale, isi vor gasi limitele. Trebuie sa sporim eforturile de sprijinire a cresterii. Exista oportunitatea de a relansa investitiile intr-un numar de tari, fara a pune in pericol sustenabilitatea fiantelor publice", a declarat oficialul FMI, la o conferinta organizata in sudul Frantei.

Lagarde a repetat pe parcursul discursului ca, desi acum este momentul oportun pentru unele tari sa creasca investitiile, nu toate isi permit aceasta strategie.

Economia americana isi revine dupa evolutia dezamagitoare din primul trimestru, in timp ce zona euro iese treptat din recesiune si trebuie sa continue reformele, in principal de formare a uniunii bancare, a afirmat Lagarde.