Economia mondială ar putea creşte cu 0,7% în următorii 15 ani şi ar putea fi create milioane de locuri de muncă dacă urcă semnificativ preţul carbonului şi sunt extinse investiţiile în infrastructura verde, a declarat oficialul FMI, la summitul dedicat adaptării la schimbările climatice.

"Vedem schimbările climatice ca un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare şi vedem acţiunile de protejare a mediului ca pe o oportunitate de a redresa creşterea economică, în special în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi de a genera noi locuri de muncă. FMI adoptă măsuri în patru sectoare pentru a accelera tranziţia la economia rezistentă la schimbările climatice, cu emisii scăzute de dioxid de carbon”, a explicat Georgieva, potrivit Agerpres.

FMI va lansa anul acesta noul "Tablou de bord dedicat schimbărilor climatice" pentru a urmări impactul economic al riscurilor climatice şi măsurile necesare pentru atenuarea lor.

"Rezistenţa la schimbările climatice este o prioritate urgentă. De aceea o plasăm în centrul a ceea ce facem anul acesta şi în următorii ani", a afirmat directorul general al FMI.

Oficialul a adăugat că Fondul va integra factorii climatici în evaluările anuale economice ale statelor, concentrându-se pe adaptarea ţărilor extrem de vulnerabile şi pe preţul carbonului în evaluarea emiţătorilor mari.