Preocuparile lui Elon Musk, poate antreprenorul cu cea mai buna imagine la ora actuala, cu privire la potentialele pericole pe care o inteligenta artificiala foarte dezvoltata le poate prezenta pentru omenire, nu sunt o noutate, scrie News.ro.

Noutate este faptul ca acesta a infiintat o noua companie care are ca scop final tocmai concilierea dintre cele doua tipuri de inteligente. Neuralink, cum se numeste aceasta, este a treia mare companie a antreprenorului american, alaturi de Tesla si SpaceX.

Teoretic, performanta creierului uman ar urma sa fie crescuta printr-o asa-numita augmentare tehnologica. In teorie, aceasta ar presupune conectarea la un dispozitiv extern care fie ar creste viteza de procesare, fie ar oferi acces la o cantitate foarte mare de informatii. Fie ambele.

Augmentarea tehnologica nu este un concept strain, cel putin iubitorilor de literatura si seriale science-fiction. In episodul 5 din sezonul 7 al serialului StarGate SG-1, numit Revisions, fiecare membru al unei comunitati extraterestre era conectat la o enorma baza de date prin intermediul unui dispozitiv, numit Link, ce se atasa pe tampla acestora.

Noua companie a lui Elon Musk va merge, insa, in pasi mici. Pana sa-si poata realiza scopul, acesta va cerceta diverse alte domenii si afectiuni ale creierului uman, precum boala Parkinson, epilepsia sau depresia severa.