"Enel Green Power a pus în funcţiune a doua fază, de 245 MW, a centralei sale solare Roadrunner, din Upton County, Texas. Proiectul, a cărui capacitate totală este de 497 MW, reprezintă cea mai mare centrală solară operaţională din Texas şi este cea mai mare centrală a companiei în Statele Unite", a informat grupul.

Roadrunner va vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte bilaterale directe (Power Purchase Agreement) semnate cu Mondelēz International, pentru 65 MW, şi cu The Clorox Company, pentru 70 MW.

Acesta este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei regenerabile al Mondelēz International, prin care grupul va face progrese semnificative în atingerea obiectivului de reducere cu 15% a valorii absolute a emisiilor de carbon din producţie, până la finalul anului 2020.

Contractul bilateral direct cu The Clorox Company permite acesteia să atingă jumătate din obiectivul său privind utilizarea în exclusivitate a energiei regenerabile, în SUA şi Canada. Astfel, Clorox ar putea atinge acest obiectiv anul viitor, cu patru ani înainte de ţinta iniţială. Cele 1,2 milioane de panouri fotovoltaice bifaciale ale centralei vor putea genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând emisii de peste 792.000 de tone de CO2 pe an.

“Echipa noastră de ingineri şi de constructori a executat un proiect de proporţii extraordinare, într-un timp record, în ciuda provocărilor de astăzi. Enel Green Power îşi consolidează astfel reputaţia de lider în producţia de energie solară la scară largă, în America de Nord. Cu un portofoliu care depăşeşte acum o capacitate de energie regenerabilă de 6 GW, ne continuăm strategia de creştere în ritm accelerat pe pieţele din SUA şi Canada”, a declarat Georgios Papadimitriou, şeful Enel Green Power North America.

Printre proiectele Enel Green Power din SUA şi Canada aflate în fază de construcţie se numără: proiectul Lily, solar + stocare, de 181 MW, din Texas, proiectul eolian White Cloud, de 236,5 MW, din Missouri, proiectul eolian Aurora, de 299 MW, din Dakota de Nord, şi o extindere de 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend, din Kansas.

"La şantierul Roadrunner, echipajele au implementat practici de lucru sigure, iar operaţiunile au fost structurate pentru a menţine distanţarea socială şi alte bune practici. Totodată, ca parte a angajamentului său de a oferi un sprijin de 1,3 milioane de dolari pentru a veni în întâmpinarea celor afectaţi de pandemia COVID-19 în SUA şi Canada, compania a dezvoltat iniţiative pentru a sprijini spitalele comunitare, şcolile şi persoanele care răspund la situaţii de urgenţă din Texas", informează grupul.

Enel Green Power North America este unul dintre principalii proprietari şi operatori de centrale de energie regenerabilă, cu prezenţă în 18 state din SUA şi o provincie canadiană. Compania operează peste 70 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 6 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, geotermale şi solare.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de aproximativ 46,4 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.