Reacţia a venit la câteva zile după ce această instituţie a ridicat rata directoare a dobânzii şi a revizuit în scădere previziunile de creştere economică pentru anii 2018 şi 2019, transmite AFP, preluată de Agerpres.

''Singura problemă a economiei noastre este Fed. Ei nu au simţul pieţei, nu prea înţeleg războaiele comerciale'', a scris Trump pe Twitter, comparând Banca Centrală americană cu ''un jucător puternic de golf care nu poate băga mingea în gaură pentru că îi lipseşte precizia''.

Săptămâna trecută, Trump i-a cerut preşedintelui Fed, Jerome Powell, să nu crească rata directoare a dobânzii, estimând că aceasta ar fi o decizie greşită. Dar Powell nu a ţinut cont de solicitarea liderului de la Casa Albă.

Postul lui Jerome Powell la conducerea Băncii centrale americane nu este ameninţat în niciun fel, a afirmat miercuri un consilier economic al Casei Albe, Kevin Hassett, după critici aspre aduse de preşedintele american, Donald Trump, unor decizii ale instituţiei, relatează AFP.

Jurnaliştilor care l-au întrebat dacă Jerome Powell este sigur că îşi va păstra postul, el a răspuns: "Da, desigur, 100%". La o altă întrebare solicitându-i-se dacă poate să afirme că postul lui Jerome Powell nu este ameninţat, Kevin Hassett a spus: "Absolut, aşa este", conform declaraţiilor sale reluate mai ales de canalul ABC.

Sâmbătă, CNN şi Bloomberg au afirmat că liderul de la Casa Albă intenţionează să îl demită pe Jerome Powell, o informaţie dezminţită prin intermediul Secretarului american al Trezoreriei, Steven Mnuchin. Lucru insuficient însă pentru a asigura pieţele financiare care au continuat să se prăbuşească luni.

Potrivit CNN, Donald Trump ar urma să aibă întâlnire cu Jerome Powell în ianuarie. Solicitată de AFP, Federal Reserve nu a confirmat această informaţie.