Banca germana a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut cheltuieli de 528 milioane euro legate de litigii, potrivit Bloomberg, transmite Mediafax.

Grupul financiar acumuleaza rezerve pentru a acoperi costurile generate de investigatiile si procesele privind acuzatii ca si-ar fi inselat clientii in perioada premergatoare crizei pe piata creditelor ipotecare din SUA si ca traderii bancii ar fi participat la manipularea dobanzilor pe piata interbancara. 

Pe langa costurile cu litigiile, rezultatul din trimestrul al patrulea a fost afectat si de cheltuieli pentru imbunatatirea controalelor interne, reducerea personalului si transferarea angajatilor catre locatii mai ieftin de intretinut. 

Deutsche Bank a prezentat rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea cu 10 zile inainte de data programata.  Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit inainte de taxe de 628,5 milioane euro pentru Deutsche Bank in perioada analizata. 

In ultimul trimestrul al anului 2012, banca a inregistrat o pierdere de 3,17 miliarde euro, dupa amortizarea fondului comercial la operatiunile care nu s-au incadrat in prognoza privind veniturile. 

La finele lunii decembrie a acestui an, banca germana avea o rezerva de 2,3 miliarde euro pentru eventuale costuri generate de investigatii ale autoritatilor si procese.