Un politist a fost grav ranit, dupa ce a fost lovit cu pietre. El se afla sub ingrijiri intensive, dar politia nu a putut preciza daca viata sa se afla in pericol.

De asemenea, politia nu a dorit sa frunizeze un bilant al ranitilor si nici un numar al persoanelor arestate, interventia fiind in curs.

Potrivit estimarilor politiei, 4.300 de persoane au raspuns apelului miscarii "M-31" (pentru 31 martie) la organizarea unei "zile europene impotriva capitalismului".

Organizatorii au anuntat 6.000 de participanti, "cel putin 200 de arestari" si "numerosi raniti".

"Numeroase persoane au hematoame, este confirmata cel putin o fractura, iar foarte multe persoane sunt afectate de gazele lacrimogene utilizate de politie", a declarat un purtator de cuvant al miscarii pentru AFP.

In opinia sa, interventia politistilor inarmati cu bastoane, dupa ce s-a aruncat cu pungi cu vopsea in fatada sediului Bancii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt, este cea care a condus la degenerarea situatiei.

Pana in acel moment. "noi eram mai degraba multumiti de desfasurarea manifestatiei si de numarul de oameni veniti sa-si manifeste solidaritatea cu lupta sociala a tarilor mediteraneene afectate de politica de austeritate", a declarat el.

"Eu pot sa ii inteleg pe cei care au aruncat cu vopsea, chiar daca nu facea obiectul manifestatiei. (Insa) dupa interventia (politiei), am fost nevoiti sa facem apel la dispersarea coloanei, iar grupuri mici de persoane s-au dispersat in oras", a anuntat purtatorul de cuvant.