În jurul orei 15:00 GMT, la Londra cotaţiile futures pentru ţiţeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie au crescut cu 8,04 dolari, sau 33%, până la 32,78 dolari per baril.

La New York, cotaţia barilului de ţiţei american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 6,62 dolari, sau 33%, până la 26,93 dolari.

Anterior, Donald Trump a publicat un mesaj pe contul său de Tweeter conform căruia Arabia Saudită şi Rusia, primii doi mari producători de petrol, sunt dispuşi să ajungă la un acord de reducere a producţiei.

"Tocmai am vorbit cu prietenul meu, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, care la rândul său a vorbit cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi mă aştept, şi sper, că cele două ţări îşi vor reduce producşţia cu aproximativ 10 milioane de barili, lucru care dacă se va întâmpla va fi grozav pentru industria de petrol şi gaze", a scris Donald Trump.

Arabia Saudită a decis ca, din prima zi a lunii aprilie, să crească producţia de ţiţei până la un nivel record de peste 12 miliarde barili pe zi, în pofida prăbuşirii cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a presiunilor venite din partea SUA pentru ca Arabia Saudită să înceteze să mai inunde piaţa.

Arabia Saudită a informat oficial că exporturile sale se ridică la aproximativ 10 milioane de barili pe zi, dar nu a oferit indicii cu privire la cantitatea de petrol care ajunge să fie depozitată.

Un acord internaţional destinat limitării producţiei de petrol a expirat marţi, ceea ce a eliminat restricţiile impuse membrilor Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusiei şi altor state producătoare.

Cotaţia petrolului a încheiat primul trimestru al acestui an cu cele mai mari scăderi din istorie. Miercuri, un baril de petrol era cotat la 25 de dolari, după ce anterior a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani.