"Sanctiunile inseamna razboi, sunt o declaratie de razboi impotriva noastra", a anuntat vineri Comisia de la Phenian pentru Reunificarea Pacifista a Coreeii. 

"Daca grupul de marionete tradatoare va participa in mod direct la sanctiunile Natiunilor Unite, Republica Populara Democrata Coreeana (Coreea de Nord) va lua puternice masuri fizice impotriva lor", ameninta Comisia, referindu-se la Coreea de Sud. 

Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat ca va efectua un nou test nuclear si va lansa rachete, amenintand direct Statele Unite.

China, principalul sustinator al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul sa isi tempereze tonul, sugerand o eventuala reducere a ajutorului alimentar si energetic daca va fi efectuat un nou test nuclear. 

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a condamnat, marti, testul cu racheta efectuat in decembrie de Coreea de Nord, extinzand sanctiunile impotriva acestei tari. In plus, Statele Unite au introdus pe lista entitatilor vizate de sanctiuni doi oficiali nord-coreeni si o companie din Hong Kong suspectata de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere in masa.  Coreea de Sud a comunicat ca analizeaza posibilitatea de a se ralia noilor sanctiuni adoptate de Statele Unite.