Banca a impartit creditele scoase la vanzare in patru grupe, una dintre acestea reprezentand neperformantele, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.

Creditele din celelalte trei grupe genereaza venituri din dobanzi si sunt evaluate la intre 50% si 85% din valoarea nominala, potrivit surselor citate.

Commerzbank va astepta probabil pana la jumatatea anului pentru a decide daca vinde sau restructureaza expunerea pe credite imobiliare din Spania, a precizat una dintre surse.

Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al bancii a refuzat sa comenteze.

Commerzbank isi restrange operatiunile din zona creditarii pentru proiecte imobiliare, focusand afacerile in sectorul serviciilor bancare retail si corporate. Banca a primit in 2009 un pachet de bailout de 18,2 miliarde euro de la guvernul german, care detine acum 17% din actiuni.

In luna iulie, banca a anuntat ca a vandut un portofoliu de credite imobiliare din Marea Britanie in valoare de 5 miliarde euro, preluat de banca americana Wells Fargo si grupul Lone Star Funds la un pret cu 3,5% sub valoarea nominala.

Spania este cea mai mare piata de credite imobiliare din portofoliul bancii, cu o expunere de 5 miliarde euro la finele lunii septembrie, din care 1,7 miliarde euro neperformante.

Commezbank a anuntat saptamana trecuta vanzarea unui pachet de credite de 710 milioane euro din portfololiul de credute imobiliare din Spania.