"ProCredit Holding a incheiat cu succes preluarea actiunilor ProCredit Bank Romania. In urma acestui proces, ProCredit Holding a devenit actionarul majoritar al bancii. International Projekt Consult GmbH (IPC) a ramas actionar minoritar al bancii. Aceasta preluare de actiuni face parte dintr-o strategie de consolidare globala prin care ProCredit Holding, compania-mama germana a grupului ProCredit, a preluat pachetele minoritare de actiuni in toate bancile ProCredit, consolidand astfel baza de capital a grupului si optimizandu-i fluxurile operationale. Incepand cu anul 2012, grupul ProCredit este supravegheat la nivel consolidat de catre Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara din Germania (BaFin)", se arata intr-un comunicat transmis de ProCredit Bank Romania, citat de Mediafax.

ProCredit Holding detine in prezent 99,99935% din actiunile ProCredit Bank Romania, iar International Projekt Consult 0,00065% din titluri.

Anterior, actionarii ProCredit Bank Romania erau ProCredit Holding Germania (32,21%), Commerzbank (19,30%), KfW (13,78%), IFC (12,63%), BERD (17,10%) si International Projekt Consult (4,96%).

ProCredit Bank Romania a fost infiintata in 2002, iar la mijlocul lui 2013 un portofoliu de credite de 240 milioane euro si depozite atrase de la clienti de 192 milioane euro.

"Ne propunem sa continuam in aceasta directie de dezvoltare a institutiei din Romania, pentru a deservi profesionist toate categoriile noastre de clienti - intreprinderi foarte mici, mici si mijlocii, companii cu activitate in agricultura si persoane fizice. Aceasta abordare este sustinuta la nivelul intregului grup international care are sediul in Germania, prin actionarul nostru, de acum majoritar, ProCredit Holding", a declarat directorul general al ProCredit Bank Romania, Ilinca Rosetti.

Grupul ProCredit este compus din 22 de institutii financiare - o banca in Germania, 11 institutii in Europa de Est, 7 in America Latina si 3 in Africa. Printre actionarii ProCredit Holding se numara compania de consultanta IPC, Fundatia DOEN, IFC, KfW si FMO.

La jumatatea anului 2013, grupul bancar ProCredit avea un portofoliu de credite in derulare de 4,3 miliarde de euro compus din aproximativ 514.000 credite. Din numarul total de credite, 92% sunt mai mici de 30.000 euro si au fost acordate intreprinderilor mici.

Grupul are un portofoliu de depozite de peste 3,7 miliarde euro in aproximativ 3,2 milioane de conturi. Rezultatele financiare consolidate ale grupului ProCredit la mijlocul anului 2013 arata un nivel al capitalului propriu de 513 milioane euro, cu un randament de 8,7%.