Arhitectii din Mexico City au gasit o solutie pentru a construi cladiri in centrul orasului, in ciuda interdictiei guvernului. Astfel, in loc sa ridice imobile zgariei nori care sa atinga cerul, le construiesc in subteran. Structura numita "Earthscraper" care va fi amplasata in centrul orasului va avea 65 de etaje.

In plus, cladirea va avea forma unei piramide inversate si un sistem de ventilatie performant. La primul etaj, singurul de pe pamant, vor fi magazine si muzee. Cele 65 de etaje vor gazdui spatii de birouri.

Imobilul va rezolva si problema spatiilor de birouri inexistente intr-un oras aglomerat cum este Mexico City. Multi au contestat proiectul spunand ca este putin rezistent la dezastre naturale precum cutremure sau inundatii.

La polul opus, in Milano o constructie ii uimeste pe localnici. Cu 87 de etaje in inaltime, imobilul este acoperit de 1.000 de plante si copaci care absorb dioxidul de carbon din aer.

Un alt proiect care va fi realizat in Valencia va fi un bloc de locuinte sociale de 12 milioane de euro si care va avea 96 de apartamente, scrie Financial Times.

Citeste si

Soros si Daianu: "Europenii trebuie sa coopereze pentru a salva euro". Citeste scrisoarea deschisa a celor 96 economisti si lideri politici