Departamentul pentru sanatate publica din Los Angeles a precizat, luni, ca va incerca sa contacteze toate persoanele care au participat la colocviul "Domainfest", care a reunit 700 de persoane din 30 de tari. Invitatii au participat la o petrecere si o actiune de strangere de fonduri, pe 3 februarie, la Playboy Mansion, resedinta lui Hugh Hefner.

"Pana in prezent, circa 170 de persoane au declarat ca au suferit de febra, frisoane, ameteala si probleme respiratorii", se afirma in comunicatul emis de Departamentul pentru sanatate publica din Los Angeles.

"Serviciile noastre investigheaza mai multe locuri asociate cu acel colocviu, iar printre acestea se afla si Playboy Mansion", au adaugat reprezentantii institutiei citate, care au precizat ca nu se cunosc deocamdata cauzele acestei epidemii.

Playboy Mansion, o resedinta luxoasa in stil gotic, este amplasat pe dealurile din cartierul Beverly Hills.

Un dispozitiv folosit pentru a genera o ceata artificiala in jurul piscinei este banuit ca s-ar afla la originea acestei infectii, informeaza Los Angeles Times.

"Am zacut cinci zile", a declarat pentru acest cotidian David Castello, cofondatorul companiei Castello Cities Internet Network Inc. "Acum a trecut, insa tot ma mai simt obosit", a adaugat Castello.

Hugh Hefner a infiintat revista Playboy in 1953. Profiturile aduse de compania Playboy Enterprises Inc., specializata in divertisment destinat adultilor, care cuprinde posturi de televiziune si numeroase contracte publicitare, au scazut in ultimii ani, din cauza competitiei materialelor pentru aduti difuzate gratuit pe internet si a diminuarii veniturilor din publicitate.

In luna iunie 2009, Playboy Enterprises a numit un nou director executiv, care a inlocuit-o pe Christie, fiica lui Hugh Hefner.

Aceasta a decis sa se retraga dupa ce a ocupat aceasta functie timp de doua decenii. Hugh Hefner a ramas in continuare editorul-sef al revistei Playboy si detine controlul total asupra companiei sale.