Teodorovici şi Klemm au participat, joi, la conferinţa de lansare a Cartei Albe a IMM-urilor.

"Am rugămintea către domnul ambasador, i-aş cere, dacă poate, nu ştiu în ce măsură se poate aplica sau promova, dar un lucru cred ar fi foarte bun pentru mediul de afaceri din România şi pentru întreaga noastră populaţie, implicit, dacă s-ar propune măcar pentru oamenii de afaceri ridicarea vizelor pentru Statele Unite. În turism este altceva, înţeleg, dar cred că este cazul pentru mediul de afaceri, pentru a avea un mediu concurenţial corect faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, care nu au acest impediment", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

El a precizat că oamenii de afaceri din România pierd timp important cu obţinerea vizei.

"În schimb, ceilalţi vecini cu noi din Europa o fac foarte repede (accesul în SUA - n.r.) şi poate ne şi suflă afacerile. Eu cred că este o piedică, măcar şi ca imagine tot reprezintă o piedică. Şi poate se pot face lucrurile pe acest segment, pe mediul de afaceri", a continuat ministrul.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor la finalul evenimentului.

In prezent, cetatenii Bulgariei, Croatiei, Ciprului, Poloniei si Romaniei nu pot intra pe teritoriul SUA fara viza, dar cetatenii americani pot intra in orice tara UE fara viza.