Ca un adevarat star rock, Kim Jong Chul este inconjurat in permanenta de agenti de protectie, ce ii tin la distanta pe fotografi si alti curiosi.

Fratele mai are al liderului nord-corean a fost surprins in timp ce savura la maxim un concert Eric Clapton, de la Londra. Chul este un mare fan al lui Clapton si nu a ratat niciunul din concertele artistului. Are timp destul si bani la discretie din momentul in care a fost inlaturat din linia succesiunii la conducerea statului comunist, in favoarea fratelui sau mai mic, Kim Jong Un.

 Ken Gause, analist : "Kim Jong-Chul nu a fost considerat capabil sa faca fata sportului sangeros cu care poate fi comparata scena politica din Coreea de Nord, mai ales in timpul tranzitiei dintre succesiune catre consolidarea pozitiei. Spre deosebire de fratele sau, Kim Jong-Un, el a fost vazut ca fiind prea slab".

Kim Jong-Chul a primit insa o alta sarcina. El se invarte in cercurile elitelor mondiale si face afaceri profitabile pentru regimul nord-coreean. Un alt frate al liderului nord-coreean, Kim Jong Nam, a pierdut dreptul la succesiune in 2001, cand a fost prins in timp ce incerca sa intre cu un pasaport fals la Disneyland Tokyo. De atunci isi petrece timpul calatorind si jucand la cazinouri.

Care din restul fratilor are insa influenta asupra tanarului conducator? Desi in ascensiune, sora mai mica a lui Kim Jong-Un nu are un cuvant de spus. In schimb, sora lui mai mare, Kim Sol-Song, singurul copil recunoscut oficial ca nepot de Kim IR Sen, fondatorul dinastiei Kim, pare sa joace rol de mentor.

Ken Gause, analist : "Ea este cea care ia pulsul regimului. Il invata pe Kim Jong-Un si pe sora lui mai mica modul in care sa is construiasca relatiile in interiorul regimului, pentru ca tanarul lider sa isi consolideze puterea."