• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Unchiul lui Kim Jong-un, aruncat intr-o cusca unde se aflau 120 de caini infometati

Unchiul lui Kim Jong-un, aruncat intr-o cusca unde se aflau 120 de caini infometati

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, si cinci consilieri apropiati ai acestuia au murit dupa ce au fost aruncati dezbracati intr-o cusca in care se aflau 120 de caini infometati, relateaza Huffington Post, potrivit Mediafax.

Informatia a fost publicata initial de cotidianul prochinez din Hong Kong Wen Wei Po si preluata de Straits Times la 24 decembrie. 

Executarea, denumita "quan jue", a durat cel putin o ora si a fost supravegheata personal de liderul nord-coreean, Kim Jong-un. 

"Informatiile oripilante descriu brutalitatea tanarului lider nord-coreean. Faptul ca acestea au aparut intr-un ziar controlat de Beijing arata ca Chinei nu ii mai pasa de relatiile cu regimul Kim", afirma The Straits Times.  Acesta sustine ca acuzatiile oficiale de tradare impotriva lui Jang au implicat China de trei ori. 

Jang Song-thaek, unchiul prin alianta al tanarului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat in cadrul unui proces expres si executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot si coruptie.


3 ianuarie 2014 17:24
Modifică setările cookies