"China va face parte din efortul international de ajutorare a Europei. Am facut multe, am fost atat de implicati, si europenii stiu asta. Vrem sa investim, importam mai mult, trimitem delegatii sa cumpere, ajutand astfel la crearea de locuri de munca, ceea ce va stimula economia. China va continua sa faca parte din efort pentru ca suntem interdependenti. Suntem in aceeasi barca", a afirmat oficialul, aflata in vizita la Viena. 

Cu cele mai mari rezerve valutare din lume, China este una dintre putinele tari care dispun de atat de multi bani pentru a prelua o parte semnificativa din piata obligatiunilor de stat din Europa, ajutand zona euro sa iasa din criza. 

Sustinatorii acestei solutii considera ca China si-ar face un serviciu daca ar acorda un astfel de sprijin zonei euro, deoarece Beijingul si-ar diversifica astfel resursele financiare dincolo de dolar si ar asigura cresterea economica pe cea mai mare piata de export a producatorilor chinezi. 

China a tratat cu raceala astfel de sugestii si nu s-a angajat public sa contribuie la fondul de interventie de urgenta al zonei euro, desi oficialitatile europene "curteaza" Beijingul in acest sens.