Cele 12 persoane au fost puse sub acuzare pentru deturnare de fonduri in timpul privatizarii mai multor companii cu activitati de constructie de drumuri, precum si pentru o evaziune fiscala de 4,2 milioane de euro, a declarat procurorul Miljko Radisavljevic, citat de agentia sarba de presa Tanjug, preluata de Mediafax.

Miskovic, in varsta de 67 de ani, este retinut inca din luna decembrie impreuna cu fiul sau Marko, inculpat la randul sau.
Daca va fi gasit vinovat, Miskovic risca o condamnare de pana la 10 ani de inchisoare.

Miliardarul a fost arestat in cadrul unei campanii a autoritatilor sarbe impotriva coruptiei, una dintre conditiile principale impuse de Uniunea Europeana pentru integrarea la termen a Serbiei in UE. Guvernul nationalist venit la putere in Serbia in urma cu un an s-a angajat sa duca o lupta "fara crutare" impotriva coruptiei si a crimei organizate.

Presedinte al grupului Delta Holding, Miskovic si-a construit averea de mai multe miliarde de euro ca apropiat al regimului Slobodan Milosevic, fostul om-forte al Serbiei, in timpul perioadei de sanctiuni internationale impuse tarii pentru rolul jucat in razboaiele din Croatia, Bosnia si Kosovo, din anii ’90. Afacerile sale sunt in domeniul productiei de alimente, imobiliar, comertul cu amanuntul si asigurari.

In 2011, grupul belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, a cumparat de la Delta Holding cel mai mare retailer de alimente din Serbia pentru 930 milioane euro.