Un oficial conservator din cadrul CDU, citat de catre ziar, a confirmat aceste proiecte. "Daca vrem sa atingem un deficit structural nul in 2014, va trebui sa acoperim o gaura de aproximativ cinci miliarde de euro. Acest lucru va fi posibil doar prin noi reduceri de cheltuieli", a declarat pentru Rheinische Post Michael Meister, vicepresedinte al grupului CDU in Bundestag.

Negocieri asupra reducerilor de cheltuieli ar viza toate ministerele, potrivit unor surse contactate de catre ziar.

Oficiali din cadrul partidului conservator si ai partenerului sau liberal, FDP, in cadrul coalitiei guvernamentale, au ajuns la un acord, la inceputul lui noiembrie, cu privire la reducerea la zero a deficitului bugetar la nivelul statului federal, in 2014.

Guvernul vizeaza un deficit bugetar de 8,8 miliarde de euro in 2013, adica 0,34% din PIB-ul Germaniei.

La inceputul lui decembrie, Berlinul a mai anuntat ca se asteapta la un buget total echilibrat inca din 2012, in sensul criteriilor de la Maastricht, in contextul in care, anterior, viza un deficit public de 0,5% din PIB pentru acest an.

Deficitul public german este alcatuit din deficitul statului federal, dar si al landurilor, comunelor si fondurilor de securitate sociala.