Decizia vine în sprijinul lucrătorilor americani care au rămas fără locuri de muncă, pe fondul crizei economice provocate de epidemia noului coronavirus, a anunţat luni un înalt oficial american, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit oficialului, care a vorbit sub protecţia anonimatului, această decizie ar trebui să permită accesul americanilor la aproximativ 525.000 de locuri de muncă.

"Prioritatea preşedintelui este să îi readucă pe americani la locurile de muncă", a spus el.

Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13,3% din populaţia activă, faţă de 3,5% în luna februarie, din cauza măsurilor de izolare impuse de autorităţi pentru a combate pandemia COVID-19.

Confruntat cu această creştere importantă a şomajului, preşedintele republican a decis în urmă cu două luni să suspende eliberarea "cărţilor verzi" care oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar nu s-a atins de vizele temporare pentru muncă.

Noul ordin va prelungi această suspendare până la 31 decembrie şi, în plus, va include mai multe tipuri de viză, inclusiv cele de tip H1B, utilizate în special în sectorul tehnologiei de vârf sau cele între companii, folosite pentru anumite contracte de expatriere.