Un purtator de cuvant al Deutsche Bank a refuzat sa comenteze. Acesta a trimis la raportul trimestrial al bancii, in care se preciza ca Deutsche Bank a primit citatii si cereri pentru informatii din partea autoritatilor din SUA si Europa in legatura cu stabilirea dobanzilor interbancare. 

Surse apropiate situatiei au declarat vineri pentru Reuters ca autoritatea pentru piata germana a lansat o ancheta speciala in privinta Deutsche Bank, ca urmare a suspiciunilor ca ar fi manipulat dobanzile, informeaza Mediafax.

Autoritatile din SUA, Europa si Japonia cerceteaza mai mult de zece banci mari suspectate de manipularea dobanzii interbancare LIBOR (London Interbank Offered Rate). 

Grupul britanic Barclays este singurul care a recunoscut ca a incalcat regulile si a acceptat sa plateasca o amenda de circa 360 de milioane de euro. 

Indicele LIBOR este calculat de Asociatia Bancherilor Britanici pe baza estimarilor zilnice a 18 banci privind costurile imprumuturilor interbancare pe diverse perioade de timp, in diferite monede. Deoarece cifrele inaintate de banci nu sunt bazate pe tranzactii reale, indicele poate fi manipulat de traderi. Ratele LIBOR sunt folosite pentru stabilirea dobanzilor in contracte de mii de miliarde de dolari.