"Din partea preşedintelui (Donald Trump), am prezentat o propunere de 916 miliarde de dolari", a anunţat marţi la sfârşitul zilei secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, într-un comunicat dat publicităţii pe Twitter.

Propunerea i-a fost prezentată de ministrul american preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cursul unei convorbiri, marţi la sfârşitul zilei.

Valoarea totală este puţin mai ridicată decât cele 908 miliarde de dolari propuse recent de un mic grup de parlamentari democraţi şi republicani şi care servea ca bază de negociere.

Discuţiile stagnează de luni de zile şi au fost reluate recent. Preşedintele ales, Joe Biden, a insistat la rândul său asupra necesităţii de a ajuta familiile cele mai vulnerabile şi întreprinderile pentru a ieşi din această situaţie şi a evita ca actuala criză economică să se alimenteze singură.

Pentru preşedintele ales, este vorba doar despre un "acont", înaintea unui uriaş plan de relansare ce ar putea fi prezentat rapid după instalarea sa la Casa Albă, la 20 ianuarie.