Este vorba despre primul test pozitiv in Italia. Produsul a fost retras din comert, in timp ce "sase tone de carne tocata si 2.400 de portii de lasagna bologneza au fost puse sub sechestru", a precizat agentia italiana.

Aceste produse erau fabricate la San Giovanni in Persiceto, in regiunea Bologna, ale carei lasagna reprezinta unele dintre aceste specialitati culinare.

Aceste rezultate au fost comunicate sambata dimineata Ministerului Sanatatii de catre Institutul de profilaxie animala din Lombardia si Emilia Romagna (regiunea Bologna). Carne de cal, nedeclarata pe eticheta, a fost descoperita intr-o portie de lasagna congelata cantarind 600 de grame.

Produsul era fabricat de firma Primia, care a utilizat carne tocata provenind de la firma de import-export DIA din Calcinato ce se aprovizioneaza, la randul ei, de la firme din provincia Brescia (nord), unde sunt in curs controale.

Anterior, Ministerul Sanatatii a anuntat ca nicio urma de ADN de cal nu a fost detectata in esantioanele prelevate din carne tocata fiarta si congelata apartinand Nestlé, pusa sub sechestru la 21 februarie.

Este pentru prima data cand Italia este implicata de scandalul carnii de cal vanduta ca fiind carne de vita ce afecteaza o serie de tari europene de mai multe saptamani.