Insula, ar putea fi înfiinţată până în anul 2070, ar putea găzdui locuinţe pentru 35.000 de persoane, scrie Agerpres.

De asemenea, aceasta ar putea proteja oraşul de efectele creşterii nivelului mărilor, a declarat în cadrul unei informări de presă Lars Lokke Rasmussen, prim-ministru al Danemarcei.

''Capitala se dezvoltă rapid, într-un ritm nemaiînregistrat până în prezent. Acesta este un lucru bun, însă înseamnă totodată că oraşul Copenhaga va rămâne fără spaţii, acesta fiind motivul pentru care dorim să construim o nouă insulă'', a explicat Rasmussen.

Premierul liberal a fost însoţit în cadrul informării de presă de primarul oraşului Copenhaga, Frank Jensen, politician social democrat, alăturare ce reflectă susţinerea de care se bucură proiectul din partea principalului partid de opoziţie din Parlament.

Intitulat Lynetteholm, proiectul va necesita investiţii de circa 20 de miliarde de coroane daneze (3,1 miliarde de dolari) şi va presupune construcţia unui tunel din port şi a unei linii de metrou, însă se va autosusţine financiar în timp, a indicat premierul.

Proiectul va fi o subsidiară a CPH City & Port Development, o companie deţinută în parteneriat de municipalitatea din Copenhaga şi statul danez, notează Reuters.