Iarna cu temperaturi mult mai ridicate decat in mod obisnuit, mai ales in primele doua luni ale acestui an, a sustinut sectorul constructiilor din cea mai mare economie europeana. 

Activitatea industriala s-a mentinut, de asemenea, la un nivel ridicat in primul trimestru, insa cresterea economica din trimestrul II va fi "considerabil mai redusa" fata de primul, potrivit bancii. 

Firma de cercetare Markit a anuntat luni ca un indice privind intentiile managerilor de companii de a face achizitii a scazut in martie fata de februarie, dar se situeaza inca la un nivel care semnaleaza cresterea activitatii in sectorul privat. 

"Sondajul sugereaza ca ar trebui sa ne asteptam la un nou trimestru de crestere economica in Germania, in timp ce datele recente indica un avans al PIB de 0,7% pentru primele trei luni ale anului", a declarat Oliver Kolodseike, economist la Markit.  E

conomia Germaniei a crescut cu 0,4% in trimestrul IV al anului trecut, mai puternic decat anticipau analistii, iar Bundesbank se asteapta ca rata pentru acest interval sa fie revizuita in urcare.