"A facut o treaba extraordinara. (...) Nu l-as schimba", a declarat Buffett, intr-un interviu pentru CNBC. 

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat in aceasta vara ca Bernake nu intentioneaza sa continue cu un nou mandat de sef al Fed. 

Larry Summers, prima optiune a presedintelui pentru inlocuirea lui Bernanke, s-a retras duminica din cursa pentru conducerea Fed, dupa ce mai multi senatori democrati au anuntat ca nu-l vor sustine.

Partidul Democrat pare sa sustina a doua varianta a lui Obama, actualul vicepresedinte Fed Janet Yellen. 

Decizia Fed de miercuri, de a mentine ritmul achizitiilor de obligatiuni la 85 de miliarde de dolari lunar, este vazuta de multi analisti ca un semn al influentei mai puternice exercitate de Yellen asupra politicii bancii.

Fed foloseste achizitiile de obligatiuni pentru a sprijini economia prin introducerea de lichiditati masive in sistemul financiar.  Si va avea in urmatoarea perioada o misiune dificila in privinta lichidarii activelor de mii de miliarde de dolari acumulate in perioada Bernanke, care "ar trebui sa aiba sansa de a-si duce jocul pana la capat", a spus Buffett.  Programul de achizitie obligatiuni al Fed nu si-a facut inca treaba, iar economia americana "se taraie inainte", a adaugat el.