40% dintre persoanele intervievate ar vota in favoarea unei iesiri si 37% ar accepta sa ramana in cadrul blocului comunitar.  Extrapoland votul celor 23% dintre indecisi, sondajul realizat de institutul Populus pentru The Times estimeaza ca 53% dintre britanici vor sa paraseasca UE, fata de 47% care vor sa ramana. 

David Cameron a promis miercuri, la presiunea euroscepticilor, sa organizeze pana la sfarsitul lui 2017 un referendum privind ramanerea Marii Britanii intr-o Uniune Europeana reformata in prealabil. 

"In lipsa reformelor, exista pericolul ca Europa sa esueze si ca britancii sa devieze catre iesire", a avertizat premierul britanic.

"Daca parasim Uniunea Europeana, va fi un bilet doar dus, fara intoarcere", a afirmat el in discursul cheie, rostit la Londra. 

Sondajul realizat joi pe un esantion format din 2.000 de britanici sugereaza ca multi votanti si-au format deja o opinie. 

David Cameron s-a straduit, joi, la Davos sa ii asigure pe responsabilii politici si pe oamenii de afaceri, dupa speech-ul foarte controversat:  "Nu este vorba despre a intoarce spatele Europei, ci dimpotriva. Este vorba despre cum sa ajungi la o Europa mai competitiva, mai deschisa si mai flexibila si de a asigura locul Marii Britanii in cadrul ei", a declarat Cameron, in fata a zeci de oameni politici si directori de companii, dintre care multi nu si-au ascuns ingrijorarea.