Decizia era aşteptată de pieţele financiare, după ce în august 2018 Banca Angliei a majorat rata dobânzii de la 0,50% la 0,75% - cel mai ridicat nivel din martie 2009, şi a dat asigurări că orice creşteri în următorii trei ani vor fi limitate şi graduale, pe fondul temerilor provocate de Brexit.

De asemenea, BoE a înrăutăţit prognoza privind evoluţia economiei britanice în trimestrul doi din 2019, când ar urma să înregistreze o creştere zero, faţă de un avans de 0,2% previzionat luna trecută.

Pe plan global, tensiunile comerciale s-au intensificat. Pe plan intern, a crescut probabilitatea ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit) fără un acord. Condiţiile financiare s-au atenuat de luna trecută, dar au sporit semnalele că ritmul de creştere a salariilor se stabilizează, deşi înăsprirea pieţei forţei de muncă se menţine, se arată în comunicatul BoE.

Rata inflaţiei a scăzut în mai sub 2% - ţinta Băncii Angliei - atenuând presiunile pentru majorarea dobânzii pentru a ţine sub control creşterea preţurilor.

Analiştii se aşteaptă ca BoE să nu modifice dobânzile până în martie 2019, când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.