Bonusurile totale platite in industria financiara britanica au scazut anul trecut cu aproape 10%, pana la 13,6 miliarde lire sterline, cu aproape5 miliarde lire sterline (sau 25%) mai mici decat varful din 2008, potrivit ONS.

Scaderea a fost contracarata insa de o crestere anuala de 9,7% a celor din restul economiei, pana la 28,8 miliarde lire sterline.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in cazul bonusurilor acordate angajatilor din sectorul stiintific si serviciilor tehnice, unde bonusul mediu a crescut pana la 2.500 de lire sterline de la 2.100 lire sterline anterior. 

In schimb, bonusul mediu platit bancherilor a scazut anul trecut la 13.100 de lire sterline, cu 800 de lire sterline sau 6% mai putin decat in exercitiul precedent. Chir si asa, bonusul mediu din industria financiara este de opt ori mai mare decat cel de 1.500 de lire sterline acordat angajatilor din alte ramuri. 

Dupa ce au atins un varf de 18,7 miliarde lire sterline acum sapte ani, bonusurile date angajatilor din sectorul financiar au fost reduse ca urmare a unui act normativ european care stipuleaza ca salariatii din banci nu trebuie sa primeasca prime mai mari de 100% din salariul de baza sau 200% daca statul in cauza autorizeaza acest lucru. 

Cele mai mari bonusuri au fost platite in Londra, transmite Agerpres.