"Vrem reguli tintite care sa poata sa fie implementate rapid", a spus Steinmeier, potrivit unui fragment din articol difuzat sambata. 

Daca toate tarile Uniunii Europene exercita aceasta presiune impreuna, va fi "un mesaj necesar si clar adresat Moscovei", apreciaza seful diplomatiei germane. 

La randul sau, vicecancelarul Sigmar Gabriel, ministrul Economiei, a subliniat ca, inainte de orice, este necesar sa fie vizati oligarhii.

"Urmeaza sa facem acest lucru saptamana viitoare", a insistat el pentru Der Spiegel. 

"Ar trebui sa le blocam conturile bancare din capitalele europene si sa le retragem autorizatiile de calatorie", a adaugat vicecancelarul. 

Comisia Europeana a anuntat vineri ca UE este pregatita sa adopte inca de saptamana viitoare sanctiuni economice de anvergura contra Rusiei, pentru implicarea acesteia in criza din Ucraina.  Acestea vizeaza accesul pe piete financiare, vanzarea de armament, tehnologii considerate sensibile in domeniul energetic si bunuri cu dubla intrebuintare militara si civila. 

UE si-a inasprit pozitia dupa prabusirea - pe 17 iulie, in estul Ucrainei, a zborului MH17 efectuat de catre un avion malaysian - atribuita unui tir de racheta efectuat de catre separatisti prorusi.  Uniunea a publicat vineri o noua lista cu 15 persoane si 18 entitati sanctionate pentru "aducere atingere integritatii teritoriale" a Ucrainei.