Barclays si patru dintre traderii bancii au manipulat indicii de pret pentru a obtine castiguri mai mari din contracte financiare de tip sap. Agentia federala poarta o campanie de verificare a activitatii bancilor pe piata energiei, deviind de la operatiunile traditionale de supraveghere a companiilor de utilitati si productie de energie. 

Acuzatiile impotiva Barclays au fost facute publice in toamna anului trecut si au fost respinse de banca. 

"Avand in vedere gravitatea neregulilor si lipsa oricarui efort din partea Barclays si a traderilor de a remedia situatia, am dispus penalitati de 435 milioane de dolari impotriva Barclays. Am constatat ca actiunile lor demonstreaza eforturi hotarate, coordonate si intentionate de a desfasura o schema de manipulare", se arata intr-un comunicat publicat marti de agentia de reglementare in domeniul energiei. 

In replica, Barclays noteaza intr-un comunicat ca sanctiunea dispusa de agentie este nefundamentata si respinge din nou acuzatiile.

Comisia a mai sanctionat in acest an o subsidara a bancii germane Deutsche Bank cu o amenda de 1,7 milioane de dolari pentru manipularea preturilor electricitatii in California. 

Banca poate refuza plata amenzii, caz in care autoritatile pot incepe o actiune in instantele federale.