Soros Fund Management si-a redus in trimestrul al patrulea investitiile in SPDR Gold Trust, cel mai mare fond garantat cu aur, cu 55%, la 600.000 de actiuni, fata de trimestrul al treilea, potrivit datelor depuse la Comisia americana petnru bursa si valori mobiliare (SEC).

Moore Capital Management a vandut intreaga participatie la fondul SPDR si a redus detinerile la un alt fond, Sprott Physical Gold Trust. Paulson&Co, cel mai mare investitor al SPDR, si-a mentinut participatia la 21,8 milioane actiuni.

Deciziile de vanzare luate de Soros si Bacon in ultimele trei luni ale anului trecut ar putea alimenta speculatiile ca tendinta de crestere puternica a pretului aurului din ultimii 12 ani se apropie de sfarsit, odata cu semnele de redresare economica din Statele Unite si China, care vor reduce atractivitatea metalului pretios, ca plasament sigur.

UBS a redus joi tinta lunara de pret pentru aur cu 6,8%, explicand ca optimismul "ia din stralucirea activelor defensive", inclusiv a aurului.

Cotatia aurului cu livrare in aprilie este in scadere cu 0,6%, la 1.625 dolari uncia, cel mai redus nivel atins dupa 21 august 2012.