Anuntul a fost facut de directorul general al bancii, Alexandros Tourkolias. "Atat eu, cat si presedintele George Zannias avem in plan inceperea procedurii de demisie in urmatoarele cateva zile", a afirmat Tourkolias.

Cel mai mare actionar al bancii este statul elen, prin Fondul pentru stabilitate financiara, cu o participatie de 57,2%.

Cei doi urmeaza sa fie inlocuiti de fostul ministru grec al Muncii Louka Katseli si de George Michelis, care a lucrat pana in preznt pentru Eurobank si Emporiki Bank, conform publicatiei Kathimerini.

Saptamana trecuta, presedintele si directorul general de la Eurobank, o alta banca mare din Grecia, au demisionat si au fost imediat inlocuiti cu alti membri din conducerea bancii.

Atunci, decizia de a demisiona a celor doi a venit dupa ce vicepremierul grec Yannis Dragasakis s-a intalnit cu actionarii Eurobank, pentru a discuta despre viitorul bancii. Totusi, Dragasakis a afirmat ca schimbarea de la nivelul conducerii bancii nu a fost determinata de o hotarare a noului guvern de la Atena.

Grupul National Bank of Greece detine in Romania Banca Romaneasca, societatea de asigurare-reasigurare Garanta, societatea de servicii de investitii financiare NBG Securities Romania si NBG Leasing.