Acesta a completat ca procesul este intentat impotriva Apple si a filialei sale sud-coreene, pentru incalcarea drepturilor la viata privata.

Purtatorul de cuvant al companiei Apple, Steve Park, a refuzat sa faca comentarii pe acest subiect. Apple s-a confruntat inca din luna aprilie cu plangeri si critici, atunci cand a anuntat ca iPhone stocheaza pe durata unui an informatii legate de locatia telefonului mobil, in functie de releu sau a hot spotului Wi-Fi.

Aceste date pot fi folosite pentru a realiza o harta cu miscarile utilizatorului.

Producatorul a dezvaluit existenta unor bug-uri ale softului iPhone prin care acesta trimite locatia catre serverele Apple chiar si atunci cand serviciul de localizare este oprit pe telefonul mobil.

Compania a declarat ca aceste date nu vor mai fi stocate pentru perioade mai mari de sapte zile, le va cripta si va stopa copierea backup-urilor de pe calculatoarele utilizatoarilor. De asemenea, Apple a anuntat ca a fost rezolvata problema actualizarii gratuite a sofului.

Avocatul a declarat ca se asteapta ca prima audiere in acest caz sa aiba loc in luna octombrie sau noiembrie a acestui an.

Jung Ogk-taek, un oficial al tribunalului din Districtul Changwon, a declarat ca inca nu se stie in cat timp se va sti verdictul in aceasta cauza.

Kim Hyeong-Seok a precizat ca sunt planificate 26,691 de plangeri civile plus inca 921 ce apartin unui grup de minori pentru care avocatii trebuie sa obtina acordul parintilor inainte ca aceste actiuni sa intre pe rol. Avocatii solicita ca si alti cetateni, afectati in aceasta cauza, sa se alature procesului in cursul acestei luni.

Sursa: news.yahoo.com