În contextul atenuării multor restricţii, economia ar trebui cel puţin să se normalizeze parţial până în vară, ceea ce va duce la o creştere semnificativă în trimestrul trei din 2020, estimează KfW.

Instituţia se aşteaptă ca economia germană să se contracte cu 6% anul acesta, înainte de un avans de 5% anul viitor.

Conform noilor estimări ale Guvernului de la Berlin, Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra o contracţie de 6,3% în acest an, cea mai gravă recesiune înregistrată după 1970.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier se aşteaptă ca perioada cea mai dificilă a crizei să se încheie până la finele celui de-al doilea trimestru, după care activitatea economică îşi va reveni, astfel că în 2021 economia germană va înregistra o expansiune de 5,2%.

În Germania au fost redeschise începând de săptămâna aceasta magazinele cu suprafeţe mai mari de 800 de metri pătraţi, dar cu limitarea numărului de persoane, iar sectorul Horeca îşi va putea relua activitatea în unele regiuni.

Rămân însă în vigoare măsurile privind închiderea parţială a graniţelor şi interdicţia privind desfăşurarea marilor manifestaţii sportive, festive sau culturale cu public.

Cel mai nou bilanţ al epidemiei în Germania difuzat marţi de institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI) arată 172.576 cazuri confirmate de infectare şi un total de 7.471 decese asociate infectării.