Un muzeu din Mexic, unde se afla o replica a celebrei inscriptii in piatra interpretata de multi drept un semn al venirii Apocalipsei este asaltat de vizitatori.

Iar peste granita, in Statele Unite, un american vinde cu mare succes un model de buncar care ofera siguranta si confort.

Un eveniment care va marca istoria mondiala este pe cale sa se intample, iar Guatemala, varful civilizatiei maya, face ultimele pregatiri, pentru a intampina noul "baktun", care simbolizeaza inceputul unei noi ere. Inainte, insa, "se va sfarsi al 13-lea baktun", adica un ciclu de 5.125 de ani din "calendarul cel lung" al mayasilor.

Inscriptia misterioasa, datata din veacul al VII-lea al erei noastre, a fost descoperita intr-un sit mayas din Mexic. Turistii se inghesuie s-o vada la muzeu.

Dezvaluirile se opresc aici, dar cei care stiu sa citeasca semnele spun ca ele nu vorbesc despre sfarsitul lumii, ci de reintoarcerea unui zeu mayas, "cel care face timpul sa mearga".

Nu toti pleaca insa convinsi ca Pamantul este in siguranta, iar special pentru ei un american a pregatit buncarul perfect in care sa te feresti de cataclismele Apocalispei.

Constructia are forma unui tub si ofera pe langa protectia necesara si un trai confortabil. Pentru 30.000 de dolari, clientul se poate bucura de incaperi spatioase, televizor cu ecran plat si canapele din piele. Iar doritori nu lipsesc. De la o comanda pe luna, americanul a ajuns aproape la ritmul de o comanda pe zi.